Vensterbank met ornamenten

Vensterbank Ideeën – Tips en inspiratie

Een lege vensterbank? Tijd om te decoreren! Misschien woon je dicht aan de straat en kijken veel mensen bij je naar binnen. Vensterbank decoratie is niet alleen een goede manier om extra sfeer toe te voegen, maar ook om de pottenkijker te weren. Wij geven je tips om van je vensterbank wat moois te maken.

Keuken vensterbank

Heb je een vensterbank in de keuken? Dan is dit de perfecte plek om je kruiden uit te stallen hier krijgen de plantjes voldoen de licht en je hebt altijd de beschikking over verse kruiden om je gerechten wat extra smaak te geven. Wellicht leent de vensterbank in jouw keuken zich ook perfect voor een eigen DIY minibar?

Zithoek maken van je vensterbank

Heb je een mooi uitzicht vanuit je raam? Dan leent jouw vensterbank zich waarschijnlijk perfect als loungehoek. Plaatst als basis een loungekussen in de vensterbank en bekleed deze met sierkussens, een mooie plaid en eventueel een dienblad om je drankjes op te zetten.

Loungehoek vensterbank

Vensterbank met gordijnen

Het leukste is natuurlijk om de volledige vensterbank vol te zetten met decoratieve elementen. Echter wil je ‘s avonds nog wel de gordijnen dicht kunnen doen. We raden je daarvoor aan om platte elementen te gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld smalle vazen om je bloemen in te zetten of planten die recht omhoog groeien. Denk aan:

  • Sanseveria,
  • Orchideeën
  • Amaryllis

Tip: Heb je lichte gordijnen? Gebruik dan geen planten die stuifmeel verspreiden zoals lelies. Dit brengt plekken in de stof die je er lastig weer uitkrijgt.

Vensterbank ideeën voor een groot raam

Zit er een hoog raam naast het venster? Dan raden we je aan te kiezen voor hoge ornamenten. Denk bijvoorbeeld aan hoge bloemen of planten (zie vorig item). Dit vermindert gelijk de inkijk van buiten. Een andere manier om de inkijk te van buitenaf te verminderen is door verlichting boven de vensterbank te plaatsen. Door de weerspiegeling zullen mensen weinig zien als ze naar binnen kijken, maar behoud je toch het zicht naar buiten en komt er genoeg licht binnen.

Orchidee vensterbank

Hangende elementen in het venster

Je hoeft natuurlijk niet alleen van beneden naar boven te werken. Hangende elementen kunnen ook extra stijl geven aan je vensterbank. Denk bijvoorbeeld gemacramede plantenhangers of een grote dromenvanger. Dit werkt ook erg goed wanneer je een hoog raam hebt.

Dromenvanger venster