woonkamer

Maak het perfecte relaxhoekje in je huis

Je ziet het regelmatig voorbij komen; een relaxhoekje in huis. Hoe fijn is het om een plekje in huis te hebben waar je echt tot rust kan komen en heerlijk in alle rust een boek kan lezen. Er zijn verschillende hoekjes in huis die je helemaal eigen kan maken. Toch komt er één naar voren als favoriet; bij het raam. Wil je weten hoe? Lees vooral verder!

Relaxplekje vensterbank

Relaxhoekje bij het raam

Het maken van een relaxhoekje is niet zo moeilijk. De favoriet is een relaxhoekje bij het raam. Wat zonnestralen meepikken en mensen kijken, heerlijk. Heb je toevallig een brede vensterbank of een stevig opbergkastje? Maak daar dan gebruik van! Het is zonde om dat niet te doen. Heb je dit nog niet? Dan kan je ervoor kiezen om een bredere vensterbank te laten plaatsen. Misschien ben je zelf wel erg handig of heb je een handige partner die dit voor je kan maken. Dan scheelt het je weer wat geld.

Maak wat moois van die lege hoek

Vind je het niet prettig om je relaxhoekje bij het raam te maken? Geen probleem! Het is namelijk ook erg leuk om hiervoor die lege hoek in je woonkamer te gebruiken. Hang bijvoorbeeld een leuke stoel op waar je in kan zitten. Wil je liever niks ophangen? Zet dan een lekkere hangstoel neer. Zet hier een tafeltje bij et voilà; het perfecte relaxhoekje!

Hangstoel in woonkamer

Accessoires

Het perfecte relaxhoekje maak je natuurlijk ook met accessoires. Koop wat heerlijke kussens zodat je lekker zacht en comfortabel zit. Een deken is ook altijd erg fijn, deze kan je dan lekker knus om je heen slaan tijdens de koudere maanden. Daarnaast staat het ook erg leuk! Op je vensterbank of op het tafeltje zou je bijvoorbeeld een paar kaarsen neer kunnen zetten. Alles wat meer sfeer brengt in jouw relaxhoekje!

Kussens met deken

Verlichting

Dit geldt natuurlijk niet alleen voor een relaxhoekje, maar verlichting is erg belangrijk. Als je wilt kunnen lezen is het belangrijk dat je hier goede verlichting voor hebt. Daarnaast zorgt het ook voor meer sfeer. Zorg er ook voor dat je hier goed bij kan zonder dat je telkens op moet staan.

Lamp