Maak je huis winter ready met deze handige stappen

Maak je huis winter ready met deze handige stappen

De winter komt er weer aan en dat betekent koude gure wind, lekneuzen en de wintertijd die weer in gaat. Tijdens deze maanden is niets fijner dan lekker thuis komen om op te warmen en bij te komen. Maar hoe zorg je ervoor dat je huis alles heeft om de winter warm en fijn door te komen? Deze handige tips maken je huis klaar voor de winter!

Open haard

Verwarming en isolatie

Controleer je cv ketel. Als deze ouder is dan 8 jaar is het verstandig een nieuwe aan te schaffen. Daarnaast is een nieuwere ketel zuiniger en veiliger. Ook het isoleren van je huis helpt bij een zuiniger verbruik. Wanneer je huis goed is geïsoleerd is dit beter voor het milieu en scheelt je dit in energiekosten. Heb je dit nog niet gedaan? Geen probleem! Je kan je woning altijd nog laten isoleren. Hier heb je ook profijt aan in de zomer, dan is je huis lekker koel.

Ventilatie

Het is belangrijk om je woning regelmatig te luchten, ook in de winter. Wanneer je dit doet, heeft dit een positief effect op je gezondheid. Daarnaast verwarmt je huis beter op wanneer de lucht zuiver en minder vochtig is. Je hoeft natuurlijk niet gelijk alle deuren en ramen open te gooien. Elke dag een raam open doen om wat frisse lucht binnen te laten is voldoende.

Open raam

Zorg voor warme voeten

Nog een nadeel van de koude wintermaanden: koude handen en voeten. Veel mensen hebben hier last van. Zelfs al zet je de verwarming een stuk hoger, je voeten blijven koud. Gelukkig kan je hier wat tegen doen! Door middel van een vloerkleed of vloerverwarming houd jij je voeten lekker warm in de winter!

Woonkamer met vloerkleed

Zoek je kleding uit

De meeste mensen zoeken in het voorjaar hun kleding uit, maar het is ook erg handig om dit voor de winter te doen. Dit scheelt je weer wat werk in het voorjaar. Ook neemt je winterkleding aardig wat ruimte in beslag en scheelt het als je hier wat van weg kan doen. Heb je items het afgelopen jaar niet gedragen? Weg ermee!

Kledingrek

Pas de kleuren aan!

Wil je iets aan je huis veranderen? Dan is dit hét moment! Kies een nieuwe winterkleur voor op je muur en voor je accessoires. Door het kiezen van warme kleuren breng je meer warmte in je huis en dat is precies wat we willen in de wintermaanden. Kijk bijvoorbeeld naar spiced honey, curry geel, wijn rood en beige tinten.

Haal bloemen en planten naar binnen

Naast dat ze erg leuk in je huis staan zijn bloemen en planten ook goed voor je. Er zijn veel bloemen en planten die een rustgevend effect hebben. Ook zorgen ze voor zuurstof in huis, maken ze je gelukkiger en meer gefocust. Op naar het tuincentrum!