Zo maak je je slaapkamer winterproof

De winter staat weer voor de deur. Buiten wordt het kouder, de verwarming staat weer aan en we willen het binnen lekker knus, warm en gezellig hebben. Dit geldt ook voor onze slaapkamers. Maar hoe maak je je slaapkamer heerlijk winterproof?

Winter slaapkamer

Meer dekens!

In de winter heb je natuurlijk warmere dekens nodig. Tijd om je winter dekbed uit de kast te halen! Is je winter dekbed al ouder dan 6 jaar? Dan wordt het tijd om een nieuwe aan te schaffen. Heb je helemaal geen winter dekbed en vind je de aanschaf iets te duur? Dan kan je ook kijken naar warme dekens voor over je huidige dekbed. Wat ook heerlijk is, is een elektrische deken. Hoe lekker is het om in een opgewarmd bed te stappen?

Warm, dik dekbed

Blijf luchten

Iets waar veel mensen niet aan denken: ventilatie. Dit is in de winter erg belangrijk! Wanneer je niet genoeg ventilatie hebt kan je last krijgen van vocht in je slaapkamer. Dit zorgt weer voor een muffe slaapkamer wat erg schadelijk is voor je gezondheid. Om dit tegen te gaan is het toch verstandig elke dag je ramen open te doen. Vind je dit toch wel erg koud, kijk dan naar ventilatieroosters. Je zal ook merken dat je hierdoor beter kan slapen!

Zachte, warme accessoires

In de zomer willen we zoveel mogelijk ruimte en zo min mogelijk spullen. Maar in de winter houden we juist van lekker knus en zacht. Denk aan zachte, warme dekens en kussens voor op je bed. Een vloerkleed is ook erg fijn. Je slaapkamer voelt warmer en je hebt ’s morgens wat zachts onder je voeten in plaats van de koude vloer. Vergeet ook niet te kijken naar de gordijnen. Deze zorgen er namelijk voor dat in de winter de warme binnen blijft de en kou buiten. Daarnaast creëer je gelijk wat extra sfeer.

Warm ogende slaapkamer

Kom thuis in een warm huis!

We brengen techniek steeds meer in ons leven. Je gebruikt het dagelijks. Zelfs voor de kleinste dingetjes. Maar wist je dat je techniek ook kan gebruiken om meer warmte in je huis te krijgen? Er zijn besturingssystemen waarmee je via je tablet of telefoon de warmte in je huis kan regelen. Zet de verwarming aan op je werk en kom thuis is een warm, knus huis. Hoe geweldig is dat!