Mini DIY wijnbar

DIY minibar in je eigen huis

Wie droomt er nu niet van – Een eigen minibar!

Kun je het al voorstellen? Gezellig met vrienden of je partner genieten van een drankje uit je eigen bar. Of je nu houdt van wijn, cocktails, of gewoon een plek wilt waar je met vrienden kunt samenkomen. Hier zijn enkele creatieve ideeën om je eigen minibar te realiseren…hik!

De perfecte Wijnbar

Voor de wijnliefhebbers onder ons is het omtoveren van een oud wijnvat tot een minibar een perfect project. Zoek een oud wijnvat (vaak te vinden bij wijnboerderijen of op marktplaatsen) en maak het de eyecatcher van je woonkamer. Het vat kan horizontaal doormidden worden gezaagd om een open bar met een houten blad te creëren, of verticaal worden opengemaakt met een deur voor een verborgen opslag. Voeg wat wijnrekken toe aan de binnenkant en een stijlvolle plek voor wijnglazen om je collectie te presenteren.

Sfeer met Neonlichten

Verlichting speelt een cruciale rol in het creëren van de juiste sfeer voor je minibar. Neonlichten kunnen een moderne en stoere look geven, perfect voor een cocktailbar-thema. Kies een neonlicht in een vorm of met een tekst die past bij jouw stijl en laat je bar oplichten in het donker.

Neonlichten bar

IKEA DIY

Voor degenen die op zoek zijn naar een betaalbare en toch stijlvolle optie, biedt Ikea tal van meubelstukken die met een beetje creativiteit kunnen worden omgetoverd tot de perfecte minibar. Kies bijvoorbeeld voor een Kallax schappenkast en voeg wat wijnrekken en glashouders toe om je flessen en glazen presenteren. Met een bovenblad van hout of marmer geef je je Ikea DIY minibar een luxe uitstraling.

De Cocktailbar op wielen

Een cocktailbar hoeft niet vast te staan aan één plek. Met een trolley kun je een mobiele minibar creëren die je gemakkelijk kunt verplaatsen elke plek in de kamer. Een oude trolley kan worden opgeknapt met verf en wat aanpassingen om alle benodigdheden voor het maken van cocktails op te bergen: van shakers tot glazen.

Cocktail minibar

Cheers!