hondengeur in huis

Wat te doen tegen hondengeur in huis? – Hondengeur uit huis verwijderen

De trouwe viervoeter is niet te missen in huis, maar zijn geur ben je liever kwijt dan rijk. Vooral als de vacht van de hond vochtig is na een wandeling in de regen blijft er een penetrante lucht hangen in de woonruimte. Niet zo prettig… wij geven je daarom enkele tips om de hondengeur te neutraliseren.

Goed ventileren

Op koude winderige dagen houd je het liefst alle ramen en deuren dicht. Toch raden we je aan dagelijks te ventileren, vooral de plekken waar de hond graag verblijft.

De hond wassen en borstelen

Ook is het effectief om de hond te wassen en te borstelen om het probleem bij de kern aan te pakken. Doe dit echter niet te vaak en gebruik een milde shampoo speciaal voor honden. Ander kun je de natuurlijk vetlaag op de huid aantasten. De shampoo wast die natuurlijke olielaag weg. Dit kan leiden tot huidproblemen en meer vieze geuren.

Oliebrander

Oliebranders zoals de Lampe berger van maison berger kunnen de hondenlucht neutraliseren. Deze katalytische branders verspreiden niet alleen geur maar vangen geurmoleculen en vernietigen deze en reinigen zo de lucht. Zo maskeer je niet alleen maar elimineer je de ongewenste geuren.

branders verspreiden niet alleen geur maar vangen geurmoleculen en vernietigen deze

Droog de hond goed af

Na een wandeling in de regen of na een duik in het water is het belangrijk de hond goed af te drogen. Natte hondengeur kan lang en sterk in de woning blijven hangen.

Een schone mand en ligkussen

De geuren komen niet alleen van de hond, maar gaan ook in de mand, kussen en speeltjes van de hond zitten. Daarom is het belangrijk de mand regelmatig af te nemen en de kleden en kussens te wassen.

Azijn

Met azijn kun je verschillende geuren neutraliseren. Zo ook hondengeur. Plaats een schaaltje met (appel)azijn en water op de kachel of in een verdampingsbakje. Na loop van tijd zal de lucht een stuk aangenamer ruiken.