Met deze tips is je huis snel opgeruimd!

We zijn tegenwoordig druk genoeg met werk, eten koken, de was doen en het huis schoonmaken. Dan schiet opruimen er soms een beetje bij tussen. Na een tijdje besef je pas hoe erg het eigenlijk is. Al deze spullen zijn niet in één dag in je leven gekomen. Maar hoe ruim je ze weer op? Deze handige opruimtips helpen je met het snel en efficiënt opruimen van je huis!

Dozen opruimen

Begin met organiseren

Begin met plannen voordat je gaat opruimen. Wat wil je precies opruimen? En hoeveel tijd heb je hiervoor? Wanneer je maar gewoon begint zie je soms door de bomen het bos niet meer. Door van tevoren na te denken over wat je op wil ruimen wordt het wat overzichtelijker. Zo gaat het hele opruimproces ook sneller!

Organiseren

Het hoeft niet in 1 keer!

Soms is de rommel zoveel geworden dat je dat niet veen tussendoor kan opruimen. En als je het goed wil opruimen, gaat dat je ook niet lukken. Maar dat is geen probleem! Het hóeft ook niet in één keer. Verdeel de werkzaamheden in meerdere dagen. Zo houd je ook meer overzicht.

Kijk naar wat weg kan

Verdeel je spullen in 4 categorieën.

  1. Dingen die je wil houden en terug mogen op hun plek
  2. Dingen die je niet meer wil hebben en kan verkopen of weggeven
  3. Dingen die je wil houden maar op een andere plek moeten staan
  4. Dingen die je niet meer wil hebben en ook niet meer hergebruikt kunnen worden

Door 4 categorieën te maken kan je veel sneller beslissen wat je met je spullen wil doen en heb je veel meer overzicht. Het zijn maar 4 keuzes, simpeler kan haast niet!

Bewaren of weggooien

Hoe minimalistische, hoe beter

Een minimalistisch interieur blijft een populaire interieurtrend. En dat is niet voor niets. Het bevalt namelijk erg goed! Hoe minder spullen je hebt, hoe simpeler je leven is. Doordat er minder spullen in de weg liggen voelt je hoofd leger en kan je je beter focussen op andere dingen. Daarnaast maakt het je leven een stuk makkelijker. Je hoeft bijvoorbeeld veel minder spullen schoon te maken, zo heb je meer tijd voor andere dingen. Ideaal!

Minimalistische woonkamer

Tijd om schoon te maken!

Wanneer je alles hebt opgeruimd kan je gelijk beginnen aan een grote schoonmaak. Alle plekjes waar je eerst niet bij kon vanwege de spullen kunnen nu grondig schoongemaakt worden. Zo voelt je huis weer heerlijk fris en licht!

Heb je na al dat opruimen echt geen zin om ook nog eens alles schoon te maken? Huur dan iemand in om het voor je te doen! Het is wel gratis om het zelf te doen, maar je kan het ook zien als een beloning voor al het harde werk!