Studentenkamer

Een Kleine Studentenkamer Inrichten

Yes je gaat op kamers! Eindelijk het ouderlijk huis verlaten en je settelen op je eigen plek. Echter kan het best een uitdaging zijn om van een kamer van 14m2 iets leuks te maken. Een plek om te slapen, te studeren, te eten en te chillen; en dat binnen deze kleine ruimte! De redactie van Nextwonen heeft het allemaal meegemaakt… We geven je graag wat tips mee om het maximale uit een kleine studentenkamer te halen.

Bed

Laten we eerlijk zijn; een kingsize bed is niet realistisch. Toch kun je riant slapen zonder veel ruimte in te leveren. Bij budget meubelgiganten vind je tal van 2-persoonshoogslapers. Onder het bed kun je vervolgens een leuke zithoek creëren of een handige werkplek. Daarnaast kun je je bed overdag ook omtoveren tot een bank. Plaatst wat leuke kussens tegen de wand en… tada! Tip: Het Hemnesbed van IKEA leent zich hier perfect voor.

Zitplek

In een kleine studentenkamer is het belangrijk om multifunctionele meubels te gebruiken. Voor de zithoek kun je denken aan een compacte, uitschuifbare sofa die ook als extra bed kan dienen voor als je vrienden over hebt. Kies voor lichtgewicht stoelen die gemakkelijk te verplaatsen zijn, zodat je de ruimte snel kunt herinrichten. Een poef met opbergruimte kan dienen als extra zitplaats, voetensteun en plek om spullen in op te bergen.

Zitplek studentenkamer

Werkplek

Voor de werkplek is het essentieel om een rustige, georganiseerde omgeving te creëren. Een zwevend bureau of een klein hoekbureau neemt weinig ruimte in en biedt toch voldoende plek voor je laptop en studieboeken. Gebruik de muren voor planken boven het bureau om boeken en andere benodigdheden op te bergen. Zorg voor goede verlichting; een klem-lamp op het bureau bespaart ruimte en kan gemakkelijk verplaatst worden.

Overige Tips

Verticale opbergruimte: Maak optimaal gebruik van de muren door hoge planken of kasten te installeren. Dit helpt om de vloer vrij te houden en geeft je kamer een ruimtelijker gevoel.

  • Gebruik van Spiegels: Een grote spiegel weerkaatst licht en maakt je kamer visueel groter. Plaats een staande spiegel tegen een muur of hang een spiegel boven een dressoir om een ruimtelijk effect te creëren.
  • Verdeel de ruimte: Gebruik een open boekenkast, room-dividerof een gordijn om verschillende hoeken in je kamer te creëren zonder het licht te blokkeren. Dit helpt om een aparte werk- en rustplek te definiëren.
  • Kleur en textuur: Lichte kleuren maken een ruimte groter en luchtiger. Voeg kleurrijke accenten toe door middel van kussens, tapijten, en kunst aan de muur voor een persoonlijke Touch.

Door slim te kiezen en creatief te zijn met de inrichting, kun je van je kleine studentenkamer een gezellige, functionele plek maken die aanvoelt als een thuis weg van huis.