Thuiswerkplek interieur

Werkplek inrichten – Thuiskantoor trends voor 2024

Ook al is thuiswerken geen noodzaak meer; toch kiezen veel mensen ervoor om wekelijks een paar uurtjes vanuit huis te werken. Thuiswerken is inmiddels deel geworden van de moderne werkcultuur. Hiervoor is een fijne werkruimte een must. Een kantoorruimte in de woning moet eenvoudig zijn en niet te veel afleiden. Nu we het nieuwe jaar ingaan willen we graag de nieuwe kantoortrends met je delen zodat je zelf een prettige ruimte kunt creëren.

Duurzaam kantoorinterieur

Duurzaamheid is een sleutelwoord in 2024. Bij het inrichten van je thuiskantoor kun je denken aan het gebruik van materialen die het milieu respecteren, zoals gerecycled hout voor je bureau en accessoires gemaakt van natuurlijke, biologisch afbreekbare materialen. Ook het minimaliseren van je papiergebruik en het kiezen voor energiezuinige verlichting zijn manieren om je werkruimte groener te maken.

Meerdere werkplekken op een kamer

Waarschijnlijk ben je niet de enige in huis die gebruik wil maken van de werkruimte. Daarom is het verstandig de kamer op te delen om meerdere werkplekken te creëren.

Dit kan door het slim plaatsen van bureaus en scheidingswanden, waardoor iedereen zijn eigen plekje heeft zonder dat er ingeleverd wordt op de beschikbare ruimte.

thuiswerkplek voor twee

Flexibele werkplekken in huis

Laten we eerlijk zijn. Niet iedereen heeft een spare room beschikbaar om te transformeren in een thuiskantoor. Daarom zul je creatief moeten zijn in het creëren van een werkplek binnenshuis.

Dit kan betekenen dat je werkt aan de keukentafel, een bureau in de woonkamer integreert of zelfs een werkplek creëert in een ongebruikte hoek van je huis. Het belangrijkste is dat deze plekken flexibel zijn en gemakkelijk aangepast kunnen worden aan de behoeften van het moment. Met een (opklapbaar) smal bureau tegen de muur, inklapbare laptopstand of een verrijdbare stoel kun je binnen no time een eigen werkplek creëren.

Flexibele thuiswerkplek

Natuurlijke elementen

Het plaatsen van planten is niet alleen stijlvol, maar draagt ook bij aan een betere luchtkwaliteit en verhoogt je concentratie en welzijn. Kies voor luchtzuiverende planten om het klimaat binnen de thuiswerk aangenaam te houden bijvoorbeeld:

  • Sanseveria
  • Parapluplant
  • Graslelie