Rechthoekige kamer indelen 

Soms heb je een rechthoekige kamer in je huis, waarvan je denkt… Wat moet ik hiermee qua indeling? We komen je in deze blog tegemoet met wat simpele tips om je kamer in te delen. Van het inrichten van een rechthoekige woonkamer tot slaapkamer, zie hier de beste inricht tips. 

Ga de hoogte in! 

Het oppervlak van een kamer kan dan wel klein zijn of onhandig voor indeling. Vergeet alleen niet dat je ook de hoogte in kan, zo maak je op een efficiënte manier gebruik van de ruimte. Deze tip is vooral handig bij slaapkamers, denk aan een hoogslaper. Zo kan onder je bed de ruimte benut worden.  

Multifunctionele meubels 

Wat ook helpt, is het hebben van multifunctionele meubels, denk aan een poef met opbergruimte of een bed met opberglades. Multifunctionele meubels zijn er in allerlei soorten, dus keuze genoeg. Een van de bekendste multifunctionele meubel is de slaapbank, maar voor elke ruimte in je huis zijn er tal van voorbeelden op te noemen. 

Een kleine kamer groter maken!? 

Ja, je leest het goed. Een kamer groter maken? Dan moet ik zeker weer verbouwen zou je misschien wel denken, maar nee dat hoeft zeker niet. Met groter maken wordt namelijk bedoeld, visueel groter maken i.p.v letterlijk de ruimte vergroten. Met rechthoekige kamer kan het al snel zo zijn dat de muren op je afkomen, maar dit kan je simpel voorkomen. Een lichte muurkleur en genoeg lichtinval via een raam kan er al voor zorgen dat je kamer een stuk groter lijkt! 

Probeer je kamer op te delen 

Wat nog meer een handige tip is, is om je kamer op te delen. Denk aan het scheiden van je bureau met je bed door een kast. Gordijnen zijn ook handig om ruimtes op te delen. Wat wel belangrijk is bij deze tip, is dat je dit het best in kamer kan gebruiken die meer functies hebben. Denk aan je slaapkamer, waar ook een bureau staat om aan te werken. 

Hou het rustig 

Als je van plan bent een rechthoekige kamer in te gaan delen, vergeet dan vooral niet dat je de kamer niet vol hoeft te proppen. Gebruik de muur voor minimalistische decoratie en hou de vloer rustig. Dit zorgt voor extra veel bewegingsruimte. Terugkomend op de multifunctionele meubels, gebruik deze vooral om het aantal meubels in te perken.  

Hoe deel ik mijn rechthoekige kamer in? 

Met deze tips moet het lukken om je rechthoekige en/of kleine kamer in te delen. Zorg voor licht, multifunctionele meubels, deel je kamer op en gebruik de hoogte. Volg deze tips en ontdek hoeveel mogelijkheden er zijn voor het indelen van je kamer!