De top 5 beste IKEA DIY hacks

Iedereen kent het wel, je wilt je huis een nieuwe touch geven, maar hoe ga je dat doen? Je zit met je huisdier, hebt de ruimte nodig voor kinderen of de afmetingen die jij zoekt zijn moeilijk te vinden. In deze blog lees je hoe je deze problemen simpel zelf op kan lossen, dus maak vooral gebruik van de 5 beste IKEA DIY hacks.

DIY IKEA met een kallax kast

De IKEA kallax kast is in veel huizen een must-have! Wat de kast zo fijn maakt, is dat je hem helemaal eigen kan maken. Ook is de kast in verschillende vormen en maten te vinden. Er zijn veel manieren om de kallax kast in je woning te implementeren, je kan er bijvoorbeeld een voorraad kast van maken, probeer de kast bijvoorbeeld eens uit als bankje. Op deze manier maak je slim gebruik van ruimte en het ziet er ook nog eens superschattig uit.

DIY konijnenhok IKEA

Een konijnenhok binnen kan nogal buiten je huiselijke stijl vallen. Echter hoef je natuurlijk geen konijnenhok te kopen, maar kan je er ook een zelf maken. De kallax kast die we eerder besproken? Die kan je prima gebruiken, haal de plankjes weg of zaag er een stuk uit, plaats wat gaas en je hebt een heel mooi konijnenhok volledig in de stijl van je inboedel!

DIY IKEA ivar kast

Een item dat ook erg populair is, dat is de ivar kast van de IKEA. Een ruime langwerpige kast, waar je veel in kwijt kan. Heb je kinderen? Dan is dit wellicht de kast om in de speelgoedhoek te zetten. Ze hebben immers niet alleen een kinderkamer vol speelgoed. Er past veel speelgoed in de kast, en de kinderen kunnen er niet de hele tijd bij. Opgeruimd is dus opgeruimd!

DIY IKEA keukentje 

Wat kinderen nog meer enig vinden is om een eigen keukentje te hebben, superschattig, maar eerlijk… Het staat niet echt mooi in de kamer. Gelukkig kan je er zelf wat aan doen! Verf de deuren, kastjes of gebruik een stukje behang om de keuken een iets mooiere look te geven!

Zelf aan de slag!

Een IKEA-kast in elkaar zetten kan al een aardig karwei zijn, maar voor de echte doe-het-zelver is er nog een grotere uitdaging mogelijk. Koop zelf eens wat planken, en zet een eigen kast in elkaar! Het voordeel van je eigen kast maken is dat je de afmeting geheel kan afstemmen op wat jij nodig hebt. Ook kan je het uiterlijk zelf bepalen. Het enige wat je nodig hebt, is planken, schroeven, gereedschap en natuurlijk de wil om er een mooi kunstwerk van te maken. Nog een laatste tip, haal vooral inspiratie uit bestaande kasten! Zo heb je een lekker beginpunt.