Industriele badkamer

Industriële Badkamer Ontwerpen: Creëer zelf een moderne look

De klassieke witte tegeltjes en glazen schuifdeuren in de douchecabine zijn niet meer van deze tijd. Tegenwoordig kiezen meer en meer mensen naar een stoere industriële stijl in hun badkamer. Het ontwerpen van een badkamer met een industriële look is beste een uitdaging. Wij bieden je graag de nodige inspiratie en tips om jouw droom van een stoere industriële badkamer te verwezenlijken.

Kenmerken van een Industriële Badkamer

Een industriële badkamer onderscheidt zich door specifieke kenmerken die samen een unieke en robuuste sfeer creëren:

  • Zwarte/Grijze Accenten met Metaal: Deze kleurencombinatie zorgt voor een krachtige en ruwe uitstraling die kenmerkend is voor de industriële stijl.
  • Robuuste Elementen: Elementen met een stevige en solide uitstraling benadrukken de industriële look.
  • Strakke Lijnen: Eenvoud en functionaliteit komen samen in het design, gekenmerkt door strakke lijnen.

Binnen deze stijl kun je natuurlijk je eigen twist geven om een badkamer te creëren die perfect aansluit bij jouw persoonlijke voorkeuren.

Industriele badkamer

Accessoires voor de Industriële Badkamer

Om de industriële look compleet te maken, zijn er tal van accessoires die perfect in dit design passen:

1. Verlichte Spiegel

Een spiegel omgeven door licht doorbreekt de donkere tinten op de muren en voegt een dynamisch en stoer effect toe aan de ruimte.

Verlichte badkamerspiegel

2. Metalen Kraan met Bronzen Look:

Een metalen kraan, vooral in een bronzen uitvoering, is de kers op de taart voor het interieur van je industriële badkamer.

Industriele kraan

3. Vetplanten

Planten brengen leven in elke ruimte en dragen bij aan een frisse lucht. Het is echter belangrijk om kamerplanten te kiezen die goed gedijen bij weinig licht en hoge luchtvochtigheid, typisch voor badkamers. Ideale ‘badkamerplanten’ zijn onder andere:

  • Graslelie
  • Bananenplant
  • Aloë Vera
  • Monstera

Deze planten zijn niet alleen stylist, maar ook bestand tegen het klimaat van een badkamerruimte.

4. Stalen handgrepen

Stalen handgrepen zijn een essentiële toevoeging aan elke industriële badkamer. Het strakke en minimalistische design versterkt niet alleen de industriële uitstraling, maar biedt ook een praktische en duurzame oplossing voor de kasten en deuren in de badruimte. Het strakke metaal contrasteert mooi met ruwe texturen zoals beton of baksteen, en de keuze voor een matte of glanzende afwerking kan de look verder personaliseren.

Industriele stalen badkamergrepen

5. Zwarte badjassen

Zwarte badjassen voegen een extra laagje luxe en comfort toe aan de industriële badkamerervaring. Ze weerspiegelen de stoere esthetiek van de ruimte, terwijl ze een zacht en uitnodigend element introduceren. Hang ze op aan een zwarte metalen haak aan de muur of plaats ze op een open schap voor een doordachte styling die zowel praktisch als visueel aantrekkelijk is.

Met deze richtlijnen en inspiraties kun je jouw badkamer transformeren tot een moderne ruimte met een stoere industriële sfeer. Experimenteer met verschillende materialen en texturen binnen het industriële kleurenpalet en creëer een badkamer die niet alleen trendy is, maar ook tijdloos aanvoelt.