Klassiek interieur met zachte kleurtinten

Landelijk interieur – kleuren handleiding

Houd jij ook zo van de landelijke woonstijl? De redactie van Nextwonen kan er ook geen genoeg van krijgen! Een landelijk interieur accentueert de stijl van het buitenleven op het platteland. Van houten vloeren, meubels van natuurlijke materialen en een stijlvolle open haard; what’s not to love…?

Het creëren van een landelijk interieur kan lastig zijn. Te felle kleuren kunnen afbreuk doen aan de stijl. Wij helpen je daarom een eindje op weg om de juiste kleurtinten te vinden.

Basis kleuren

De basiskleuren voor een landelijk interieur bestaat uit zachte kleuren. Denk hierbij aan tinten zoals

  • Crème
  • Beige
  • Bruin
  • Zachtgrijs
  • Wit

Deze kleuren roepen een gevoel van rust en ruimte op en vormen een perfecte achtergrond voor meubels en accessoires. Door te kiezen voor een neutrale basis, creëer je een tijdloze look die niet snel zal vervelen.

Twijfel je over de kleuren? Bij de bouwmarkt kun je kleurstalen halen. Zo kun je bepalen of de kleur goed past voordat je met de verfkwast in de weer gaat.

kleurstalen landelijke kleuren

Kleuraccenten

Om je interieur levendig te maken zonder de serene uitstraling te verliezen, kun je gebruikmaken van pasteltinten als kleuraccenten. Zachte pasteltinten van blauw-, groen- en rozetinten werken goed in een landelijk interieur. Deze kleuren complementeren de basiskleuren en voegen subtiel wat kleur toe zonder overweldigend te zijn. Accessoires zoals kussens, plaids, en vazen zijn perfect om deze kleuraccenten in te brengen.

Landelijke kleurtinten in interieur

Geen felle kleuren

Het is belangrijk om te vermijden dat felle kleuren de overhand nemen in een landelijk interieur. Felle kleuren kunnen de rust en de harmonie die zo karakteristiek zijn voor de landelijke stijl, verstoren. Als je toch graag wat sterkere kleuren wilt gebruiken, doe dit dan met mate en zorg ervoor dat deze kleuren goed passen binnen het algemene kleurenschema.

Het is belangrijk om te vermijden dat felle kleuren de overhand nemen

Prints

Prints spelen ook een belangrijke rol in het creëren van een authentiek landelijk interieur. Kies voor subtiele, natuurlijke prints zoals bloemen, planten, of ruitjes. Deze kunnen bijvoorbeeld terugkomen op het textiel zoals vloerkleden, gordijnen, kussens, en beddengoed maar ook in het behang. Let erop dat de prints niet te overheersend zijn en goed passen bij de rest van je interieur.