Welke woonstijl past bij mij?

Het vinden van de stijl die bij jou past kan lastig zijn. Misschien vind je meerdere stijlen wel leuk of heb je nog niet de stijl gevonden die echt bij jou past. Daarnaast kan je stijl ook veranderen. Je woonstijl weerspiegelt wie je bent. Door te ontdekken wat je woonstijl is kan je weer verliefd worden op je huis!

Interieurstijl

Dit zijn de verschillende stijlen

Minimalistisch

Deze stijl kenmerkt zich door zijn frisse en lichte uiterlijk. Deze sfeer is tijdloos en persoonlijk. De kleuren naturel, grijs- en wittinten zie je veel bij deze stijl. Bij de basic stijl zal je geen strepen of grafische prints zien. Alles is minimalistisch. Er worden zo min mogelijk accessoires en decoratiestukken gebruikt en de meubelstukken die er staan zijn vaak designstukken.

Bohemian

De Bohemian stijl is voor de expressieve persoon die nieuwe ideeën, eigenzinnige kleuren en vintage vondsten centraal wil hebben in zijn of haar huis. Alles wat je hebt meegenomen van verre reizen wil je het liefst delen met alle mensen die op bezoek komen. Je ziet bij deze stijl veel specerijkleuren geïnspireerd op India zoals azuurblauw en donkere groentinten. Er zijn niet veel regels, alles mag!

Industrieel

Deze stijl wordt gezien als de meest stoere stijl en zal je dan ook veel zien in mannenhuizen. Industriële en vintage elementen worden zo gecombineerd dat je een strak en pragmatisch design krijgt. Bij deze stijl worden de kleuren zwart-, wit- en grijstinten, legergroen en felgekleurde accenten gebruikt. Houd je van gietvloeren, een metalen trap, bakstenen muur en veel vintage zoals een houten tafel? Dan is een industrieel interieur misschien wat voor jou!

Romantisch

De romantische stijl is eigenlijk een combinatie van de landelijke en klassieke stijl. Perfect voor als je niet kan kiezen! Deze stijl is nostalgische en dromerig. Kenmerkend voor deze stijl zijn de lichte kleuren en aardetinten. Ook de zachte stoffen en materialen maken deze stijl af. Prachtige bloemen en planten mogen ook zeker niet missen. En zet leuke fotolijstjes neer van je familie. Heerlijk nostalgisch en natuurlijk ook gewoon erg leuk!

Scandinavisch

Een Scandinavisch interieur is erg populair geworden de laatste jaren. Je ziet het in veel huishouden. Maar dat is niet voor niets, de cleane uitstraling is gewoon erg leuk! Deze stijl maakt gebruik van strakke lijnen en zachte kleuren zoals pasteltinten. Ook hout zie je vaak terugkomen. Daarnaast hoort het bij de stijl om verschillende patronen en geometrische vormen te gebruiken.

Wat past bij jou?

Heb je al een stijl gezien die je interessant vind? Of zat er nog niks tussen? Geen probleem! Er zijn namelijk nog meer stijlen dan hierboven genoemd zijn. Wanneer je twijfelt tussen een aantal stijlen, maak dan een lijstje. Bij elke stijl zoek je verschillende inspiratie foto’s op en aan de hand daarvan beslis je welke stijl bovenaan jouw lijstje komt te staan. Bij welke stijl voel jij je thuis en wordt je warm van binnen? Dat is de interieurstijl die bij jou past! Heb je toch nog moeite met het vinden van de juiste interieurstijl bij jou? Dan zijn er verschillende tests die je kan doen. Deze vind je gewoon op internet. In no-time heb jij de interieurstijl gevonden die bij jou past!