Toe aan een nieuw interieur? Dit zijn de trends voor 2019

Toe aan een nieuw interieur? Dit zijn de trends

Is jouw woning eindelijk toe aan die update of ben je gewoon toe aan een nieuwe inrichting? Maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Wij hebben voor jou de interieurtrends op een rijtje gezet!

Trends interieur

Koele of warme tinten?

Dit jaar zijn warme kleuren helemaal ‘hot and happening’. Hou je van een natuurlijke look? Dan zijn de kleuren groen, okergeel, terracotta, bruin en zandkleur wat je zoekt! Wil je wat meer ontspanning creëren in je huis? Kijk dan naar roze, blauw- en paarstinten. Naast deze mooie kleuren ga je ook meer intensieve kleuren zien zoals felle kleuren, zwart en goud. Wat je ook veel zal zien zijn tegenpolen. Kijk maar naar blauw en oranje, zwart en wit. De koele tinten tegenover de warmere. Deze kleuren zullen zorgen voor meer energie en optimisme in je huis, vooral in de herfst- en wintermaanden. Combineer ze met witte tinten voor het voorjaar en de zomer!  

Hier moet je op letten bij materiaal

We zijn steeds meer bezig met milieuvriendelijkheid en duurzaamheid. Dit zie je ook terug in de materialen in ons interieur. We gebruiken meer natuurlijke materialen zoals bamboe, natuursteen en marmer. Mix dit met felle kleuren en functionaliteit en je hebt dé trend! Let bij je materiaal vooral op gelaagdheid, trapstructuren, perforaties en ruw gebakken materialen. Vooral niet te strak afgewerkt. Denk bijvoorbeeld aan vilt, garen, hout, honingraad, terracotta tegels, lavasteen en marmer. Wil je je inrichting nog duurzamer hebben? Ga dan op zoek naar hergebruikte meubels. Houtsoorten en bamboe worden regelmatig hergebruikt. Genoeg keuze voor jou!

Deze vormen wil je in je huis hebben

Naast kleur en materiaal is vorm ook een belangrijk aspect. Dit jaar spelen we meer met ronde vormen. Hiermee verzacht je je interieur. In de sanitair branche zie je veel ronde spiegels, wasbakken en ligbaden. Voor in je woonkamer kan je kijken naar ronde tafels, banken of stoelen. Je hoeft natuurlijk niet gelijk alles rond te hebben in huis. Door een aantal ronde vormen toe te voegen aan de rechte lijnen in je huis maak je al een heel groot verschil!

Vind je het toch lastig gelijk over te gaan naar ronde vormen? Probeer dan af en toe een rechte lijn voor een ronde vorm te vervangen. Je ziet gelijk een groot verschil!

Trends interieur ronde vormen

Vergeet dit niet!

Ondanks alle trends is het belangrijk dat je bij je eigen stijl blijft. In het interieur gaat het niet alleen om regels en trends. Je persoonlijkheid laten zien wordt steeds belangrijker. Gebruik jouw stijl als basis voor je interieur en voeg hier wat trends aan toe. Persoonlijke spullen zoals foto’s en oude boeken zorgen voor deze persoonlijke touch. En het belangrijkste? Blijf bij jezelf! Het gaat erom dat jij je fijn voelt in je eigen huis en je een interieur hebt waar je blij van wordt!