De mooiste kamerplanten voor in jouw huis!

Planten zijn een belangrijk onderdeel van elk huishouden. Ze verbeteren de luchtkwaliteit, en regelen de luchtvochtigheid in je huis. Naast dat ze erg mooi staan in je huis zijn ze dus ook erg goed voor je gezondheid. Dit zijn de planten die goed staan in jouw huis én horen bij de trend van dit jaar.

Gatenplant – Monstera Deliciosa

Grote kamerplanten zijn helemaal hot and happening dit jaar. De Monstera Deliciosa heeft dankzij de diepe inhammen in de bladeren de naam gatenplant gekregen. Door zijn aparte uiterlijk is deze plant erg populair. Daarnaast is hij ook makkelijk te verzorgen. Geef hem 1x in de week water, meer hoef je niet te doen. Makkelijker kan haast niet!

Monstera Deliciosa

Bananenplant – Musa Dwarf

Deze plant garandeert een tropische uitstraling in je huis. De langwerpige bladeren van de plant ontrollen zich en komen steeds hoger boven de oudere bladeren te staan. De naam zegt het al, het is een dwergplant dus hij zal niet erg groot worden. Gelukkig maar want een gewone bananenplant kan tot wel 20 meter hoog worden! Zet de plant alleen niet neer waar het tocht en houd zijn kluit vochtig. Als je geluk en veel geduld hebt (6 tot 8 jaar) kunnen er zelfs bananen aan groeien!

Musa Dwarf

Kentia Palm – Howea Forsteriana

Deze palm komt in vele verschillende soorten. De Kentia Palm is niet veeleisend en dus makkelijk in onderhoud. Zet hem op en lichte of halfschaduw plek en geef hem één keer per week water en voeding voor palmen. Leuk feitje: De Kentia Palm werkt luchtzuiverend!

Calathea Ornata

Als je houd van een apartere plant dan is de Calathea Ornata wat voor jou. Deze prachtige plant is namelijk roze! De donker groene kleur van de plant gaat prachtig samen met de roze strepen en staan geweldig in je huis. Zet de Calathea in de schaduw of halfschaduw en houd de grond licht vochtig. Pot hem gelijk over naar een grotere pot zodat hij kan groeien.  

Calathea Ornata

Strelizia Nicolai

De Strelizia is een van de populairste planten op dit moment. Deze plant is afkomstig uit Zuid-Afrika en staat bekend om zijn grote bladeren. Maak met deze plant een statement door hem in je woonkamer te zetten. Het maakt niet uit wat voor stijl je hebt, de Strelizia Nicolay past in elk huis!

Het verzorgen van deze plant kost niet veel moeite. Hij heeft 1x per week water nodig en 1x in de maand voeding voor groene planten. Daarnaast is het belangrijk om hem af en toe bij te snoeien om de vorm mooi te houden.

Strelizia Nicolai

Olifantsoor – Alocasia Zebrina

Deze plant heeft niet alleen een aparte naam maar ook een apart uiterlijk. De stelen van deze plant hebben een zebraprint. De combinatie van deze stelen en groene bladeren geeft hem een luchtige en gestileerde uitstraling. De Olifantsoor is perfect voor als je iets aparts in je huis wil wat wel overal bij past. Geef hem regelmatig water, laat de grond niet uitdrogen en besproei zijn bladeren af en toe met water. Zo kan je lang van hem genieten!