Verander je interieur met deze handige tips!

Eens in de zoveel jaar is iedereen toe aan een nieuw interieur. Misschien blijf je bij dezelfde stijl of wil je eens wat anders proberen. Maar waar begin je? En wat verander je? Hier kunnen wij je alles over vertellen. Laat je inspireren!

Interieur tips inspiratie woning

Zo begin je

Kies wat bij je past! Je hoeft niet mee te gaan in de trends. Het gaat erom dat je je thuis voelt in je interieur. Om inspiratie op te doen kan je kijken naar interieurmagazines of kan je een woonboulevard opzoeken. Zo kom je erachter wat je stijl is en waar jij je goed bij voelt. Wil je echt wat persoonlijkheid in je interieur hebben, zorg dan voor een wow factor. Dit kan een knal oranje bank zijn, een felle kleur op de muur maar ook een gigantische plant. Wat jij wil! 

Interieur tips verschillende stijlen

Creëer een illusie

Iedereen heeft een eigen smaak qua kleur. Natuurlijk is het belangrijk hier naar te kijken, maar heb je een kleine woonkamer? Dan kan je met kleur de illusie creëren dat je woonkamer groter lijkt. Kijk hiervoor bij lichtere kleurtinten. Als je het plafond en de muur dezelfde of bijna dezelfde kleur geeft, zal je woonkamer ruimer aanvoelen. Ook kan je horizontale kleuraccenten toevoegen. Op deze manier maak je je woonkamer wat vrolijker en creëer je meer diepte.  

Heb je een laag plafond en wil je deze hoger laten lijken, dan kan je ook hier een illusie voor creëren met kleur. Door het plafond een lichtere kleur dan de muren te geven zullen de muren hoger lijken. Ook kan je ingebouwde verlichting en sta-lampen gericht naar het plafond gebruiken. Op deze manier maak je het effect nog groter.

Laag budget? Zo pas je je interieur toch aan!

Ook met een lager budget kan je je interieur veranderen. Kijk eerst maar eens naar de meubels die je niet meer wil hebben. Gooi ze niet weg! Zijn ze nog in goede staat? Dan kan je ze verkopen en de opbrengst weer gebruiken voor je nieuwe inrichting. Ook kan je kijken naar de mogelijkheden om je meubelstuk in een nieuw jasje te zetten. Geef die kast een andere kleur, je bank nieuwe bekleding en je interieur ziet er gelijk al anders uit!  

Wil je toch wat nieuwe meubels toevoegen? Kijk dan gericht naar waar je ze gaat kopen. Je hoeft niet altijd naar de duurste winkels. Er zijn verschillende winkels die gelijke spullen hebben als een woonboulevard, maar voor een lagere prijs. De kwaliteit zal misschien ook wat minder zijn, maar ze zien er even mooi uit.

Tips

Speel met de kleuren! Gebruik verschillende tinten van dezelfde kleur en je huis ziet er gelijk wat speelser uit!

Zorg ervoor dat je de meubels op de juiste plek zet. We zijn snel geneigd om meubels zo ver mogelijk in hoeken te drukken. Maar ook meubels hebben lucht nodig. Daarnaast komen ze op deze manier veel beter uit. Zet je bank een paar centimeter van de muur af en je voelt gelijk al een verschil!