Tips voor het inrichten van de kinderkamer

Dit is dé kamer in het huis waar je je creativiteit de vrije loop kan laten. Een kinderkamer mag gekke kleuren en printjes hebben. Maar naast het uitzoeken van de stijl is het ook belangrijk dat je kind  plek heeft om te spelen, knutselen en om huiswerk te maken. Deze tips maken het hele proces een stuk makkelijker!

kinderkamer met meerdere bedden

Bedenk de stijl

Als eerst is het goed om te kijken welke kleuren je wil gaan gebruiken. Hier komt ook de stijl bij kijken. Gelukkig kan je bij een kinderkamer alle kanten op en zitten hier niet veel regels aan. Hierdoor kan je de gekste dingen bedenken! Als je kind oud genoeg is kunnen jullie dit samen doen. Zo heb je gelijk wat gezellige quality time!

Dit mag niet ontbreken

Er zijn aardig wat dingen waar je rekening mee moet houden bij het inrichten van de kinderkamer. Koop je een nieuw bed? Kijk dan naar een bed op de lange termijn, waar ze in kunnen groeien. Dit scheelt je later weer een boel geld!

Wat ook belangrijk is aan een kinderkamer is dat er ruimte is om te spelen, knutselen en om huiswerk te doen. Maak hier bijvoorbeeld verschillende hoekjes voor. Daarnaast is opbergruimte ook erg belangrijk. Al die knutselspullen en dat speelgoed moet natuurlijk een plekje krijgen. Er zijn verschillende manieren om spullen op te bergen. Je kan denken aan een rieten mand, inbouwkasten, afgestemde rekken met gordijnen of gewone kasten. Zolang alles een eigen plekje heeft, is het goed. Zo weet je kind namelijk waar alles hoort en kan hij/zij zelf alle spulletjes weer opruimen. Dat scheelt jou weer een boel werk!

Veiligheid staat voor!

Vergeet niet dat kinderen houden van ontdekken en uitzoeken tot hoe ver ze kunnen gaan. Hierom kan het handig zijn om meubels uit te kiezen die rond zijn zodat ze zich niet aan punten kunnen stoten. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar veilige stopcontacten. Deze zijn speciaal gemaakt voor kinderen zodat ze zich hier geen pijn aan kunnen doen. Ideaal!

kindveilig stopcontact

Hiermee maak je het heerlijk comfortabel!

Door gordijnen en een vloerkleed aan te schaffen maak je de kamer een stuk warmer. De kou blijft buiten en de warmte binnen. Daarnaast lopen kinderen graag op blote voeten en dan is een vloerkleed wel erg lekker!

vloerkleed in kinderkamer

Meerdere kinderen in dezelfde kamer?

Wees dan creatief! Voor elk kind is het fijn om een eigen plekje te hebben. Wanneer je meerdere kinderen in één kamer hebt moet je hier wat creatiever in zijn. Schaf bijvoorbeeld leuke stapelbedden aan zodat ze toch een beetje het gevoel hebben een eigen plekje in huis te hebben. Hier kan je erg creatief in zijn. Daarnaast kan je ze zelf maken om ze nog meer eigen te maken. Super leuk!

stapelbed hut kinderkamer