Dé slaapkamertrends voor 2019

Dit zijn dé slaapkamertrends

Het inrichten van je slaapkamer kan een enorme opgave zijn. Er zijn een boel dingen waar je rekening mee moet houden. Een goede nachtrust is erg belangrijk. Daarnaast is een slaapkamer tegenwoordig niet alleen een plek om te slapen maar ook een plek waar je tot rust wil komen. De slaapkamertrends van helpen je hier een handje bij!

Slaapkamertrend 2019 okergeel

Deze kleuren komen weer terug!

De meeste mensen weten dat kleur veel invloed heeft op onze gemoedstoestand. Vooral in de slaapkamer is kleur erg belangrijk. Met de juiste kleuren zorg je voor een goede nachtrust. Lichte en rustieke kleuren zorgen ervoor dat we kalm worden. Bruine, lichtblauwe en paarse kleuren komen helemaal terug dit jaar. Door deze kleuren met lichte kleuren te combineren creëer je rust in je slaapkamer.

Slaapkamertrend blauw en goud

Bamboe en planten

In de trant van duurzaamheid gaan we meer natuurlijke materialen gebruiken. In combinatie met minimalistische accessoires zorg je ervoor dat je slaapkamer een plek wordt om echt tot rust te komen. Gebruik bijvoorbeeld bamboe of marmer in combinatie met sierkussens, planten en geurkaarsen. Planten worden steeds vaker in de slaapkamer gezet. Dit klinkt misschien gek, maar dat is het niet! Planten zorgen voor meer sfeer én stimuleren de nachtrust.

Slaapkamertrend planten

Dit mag in je slaapkamer niet ontbreken!

Het belangrijkste meubelstuk in je slaapkamer? Je bed! Meestal ben je zo druk met de kleuren en accessoires dat je het belangrijkste vergeet. Investeer als eerst in een goed bed.  Zo ben je verzekerd van een goede nachtrust en heeft je slaapkamer gelijk een andere uitstraling.

Dit jaar trekken we de stijl van het huis door naar de slaapkamer. Heb jij een moderne stijl? Koop dan bijvoorbeeld een mooie boxspring die bij deze stijl past. Of heb je misschien een Scandinavisch interieur? Kijk dan naar houten meubels en geometrische vormen. Pas wel op dat je niet te grote meubels in je slaapkamer zet. Ook de accessoires blijven minimalistisch dit jaar. Op deze manier blijft het rustgevende gevoel in je slaapkamer.

Slaapkamertrend Scandinavisch

Met deze tips zorg je ervoor dat je slaapkamer weer up-to-date is. Dat wordt lekker slapen! Kom je er toch niet helemaal over uit wat je nu wil? Bekijk een paar interieur tijdschriften en ga naar interieurwinkels. Zo kom je erachter welke stijl bij jou past!