Zo richt je je kledingkast goed in

Zo richt je je kledingkast goed in

Het inrichten van je kledingkast klinkt misschien niet erg belangrijk, maar dat is het wel! Sta jij ’s morgens wel eens voor je kast te zoeken naar die ene trui of je favoriete jeans? Je weet dat hij ergens in de kast moet liggen, maar waar? Met een opgeruimde en georganiseerde kledingkast heb je die zo gevonden. Dit scheelt een boel tijd en gestress in de ochtend!

Zoek het uit!

Voordat je je kledingkast opnieuw kan gaan inrichten is het beter om eerst te kijken naar wat er weg kan. Zo heb je meer ruimte over. Kijk goed naar elk kledingstuk. Heb je dit in het afgelopen jaar niet gedragen? Doe het dan weg! Grote kans dat je het dan toch niet meer draagt.

Kledingkast uitzoeken

Verdeel je kleding

Om je kast zo georganiseerd mogelijk te maken is het veel handiger dat alles bij elkaar ligt. Maak stapeltjes van wat bij elkaar hoort. Leg je truien, T-shirts en broeken apart van elkaar. Wanneer je hier vervolgens een vaste plek voor hebt hoef je niet lang te zoeken voordat je vind wat je aan wil doen. 

Stapels kleding

Dit leg je op de planken

In plaats van je kast alleen te gebruiken voor kleding, kan je hier bijvoorbeeld ook je bedlinnen in kwijt. De planken in je kast kan je natuurlijk gebruiken voor je sportkleding, jeans en T-shirts. Maar je bedlinnen kunnen hier ook bij. Leg op de bovenste plank de dingen die je niet vaak hoeft te pakken.

Gebruik je lades ook!

In je lades kan je ondergoed en sokken opbergen. In plaats van ze er zomaar in te gooien, kan je deze lades ook beter organiseren. Heb je nog oude schoenendozen? Door deze in de lades te gebruiken kan je je ondergoed en sokken van elkaar scheiden. Zo zijn ze nog beter geordend.

Dit hang je op

Alle kleding die je niet mag vouwen, hang je op. Dit zijn jurken, blouses, colberts, pantalons en vesten. Om te voorkomen dat ze snel kreukelen kan je ze beter ophangen dan opvouwen. Dat scheelt je een boel extra strijkwerk! Daarnaast kan je beter zien welke items je daar hebt. Ze hangen natuurlijk recht voor je neus.

Dit zet je onderin je kast

Je schoenen natuurlijk! Zo kan je gelijk zien welke kleur schoenen bij welke kleding passen. Zo wordt het ’s morgens alleen maar makkelijker. Heb je meer dan 5 paar schoenen? (I won’t blame you). Zet ze dan achter elkaar. Net als bij je kleding, de schoenen die je het meest draagt zet je vooraan. Zo kan je er het makkelijkst bij. Ideaal!

Schoenen onderin kledingkast

Leg alles op kleur

Dit hoeft natuurlijk niet, maar het is wel een super tip. Je kast ziet er namelijk erg gaaf uit wanneer je kleding op kleur ligt. Hier zijn geen echte regels voor, kijk wat jij het makkelijkst vind. Hang bijvoorbeeld de donkere kledingstukken links en e lichtere kledingstukken rechts. Zo heb je ineens een trendy kast!