Samenwonen met allebei een andere stijl

Samenwonen met allebei een andere stijl

Hoe leuk! Je gaat eindelijk samenwonen met je lief. Jullie zijn super gelukkig samen en je kan jezelf niet met een ander voorstellen. Maar dan komt het moment dat jullie de woonboulevard instappen en je erachter komt dat jullie een totaal andere smaak hebben. Zo voorkom je onenigheid!

Kies eerst je eigen smaak

Voordat jullie gaan overleggen welke interieurstijl het moet worden, kijk eerst zelf welke stijl nou echt bij jou past. Waar voel jij je bij op je gemak. Wat spreekt je aan qua vorm, structuur en kleur. Uiteindelijk moeten jullie je allebei comfortabel voelen bij de stijl die jullie uitkiezen. Doe inspiratie op in woonwinkels of maak een interieurtest op internet. Zorg er wel voor dat jullie dit apart doen zodat jullie elkaar niet beïnvloeden.

Moodboard interieurstijlen

Kijk naar kleuren

Kleuren zijn de basis van elk interieur. De één houdt misschien van knalkleuren en de ander juist van neutrale kleuren. Ook hierin is een middenweg te vinden. Kijk bijvoorbeeld naar vergrijsde kleuren als oudroze of grijsgroen. Zo breng je kleur in huis, maar houd je dit wel neutraal.

Meng de stijlen

Natuurlijk kan je kiezen voor een vrouwelijk of mannelijk interieur. Maar je kan ze ook heel goed mengen. Kies voor mannelijke en vrouwelijke items om een balans te brengen. Wat ook goed helpt om het interieur echt eigen te maken is het creëren van een neutrale basis. Daarna kiezen jullie beiden 3 items die jullie graag in huis willen hebben. Zo zijn jullie allebei tevreden!

Verschillende interieurstijlen

Water bij de wijn

Uiteindelijk gaat het er om dat jullie gelukkig zijn en elke dag naast elkaar wakker willen worden. In elke relatie is het belangrijk naar de wensen van de ander te luisteren. Een compromis stellen is dan ook erg belangrijk. Als je partner per se die relaxstoel wil hebben waar jij een hekel aan hebt, laat het dan los. Jullie hoeven het niet op elk vlak eens te zijn met elkaar.

Glas wijn met water

Tips

Verdeel de ruimtes

Elke kamer kan anders ingericht worden. Maak de woonkamer bijvoorbeeld in jouw stijl en de slaapkamer in de stijl van je partner.

Maak een mancave/relax ruimte

Kunnen jullie het toch niet helemaal met elkaar eens worden? Maak dan een kamer speciaal voor je partner. Deze kan hij/zij helemaal inrichten naar eigen smaak.

Verkoop wat spullen

Hebben jullie hiervoor op jezelf gewoond? Verkoop dan alle items die je niet in het nieuwe huis wil hebben. Zo hebben jullie gelijk wat extra geld voor nieuwe items.