Laag budget maar toch je tuin herinrichten? Zo doe je dat!

Heb je een tuin, dan weet je dat het noodzakelijk is dat die wordt onderhouden. Maar natuurlijk is het ook leuk om eens in de zoveel tijd wat te veranderen aan je tuin. Ook met een laag budget kan je veel veranderen. Hoe je dat doet? Dat lees je hier!

Begin met een lijstje

Maak een lijstje. Hier schrijf je op wat je wel en wat je niet leuk vind aan je tuin. Op deze manier kom je erachter wat je moet veranderen. Schrijf hierna op wat je echt nodig hebt. Hierbij kan je denken aan accessoires, een lounge set en verlichting. Tip! Bekijk wat de meest zonnige plek is en welke plek de meeste schaduw heeft. Bedenk waar je deze plekken voor wil gebruiken. Zo hoef je achteraf niks meer te verplaatsen.

Tuin herinrichten laag budget, lijstje maken

Doe het gewoon zelf!

Een professional inhuren kan erg handig zijn, maar met een laag budget heb je hier niet altijd geld voor. In plaats van iemand in te huren, doe je alles zelf! Bedenk wat je precies wil en werk dit uit. Begin met een moodboard om achter de stijl, materialen en kleuren te komen die bij jou passen. Maak daarna je eigen ontwerp met alle dingen die terug moeten komen in je tuin. Zo visualiseer je wat je wil en weet je of je nog iets wil veranderen.

Tuin herinrichten laag budget, moodboard

Bespaar op deze manier nog meer geld

Natuurlijk kan je er altijd voor kiezen om je meubels ergens te kopen. Maar hoe leuk is het om ze zelf te maken? Het scheelt je geld én het is leuk om te doen. Daarnaast kan je zelf kiezen welke materialen je wil gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een bank van oude houtkistjes of vazen als gieters of bloempotten. Om extra inspiratie op te doen kan je op internet zoeken naar leuke DIY projecten. Geef hier je eigen draai aan en je tuin ziet er super trendy uit!

Tuin herinrichten laag budget, DIY

Extra: Handige tips!

Wees creatief! Vraag aan je buren, vrienden of familie of zij nog meubels of accessoires hebben staan die ze niet gebruiken of weg willen doen. Soms worden tuinspullen ook gratis weggegeven op een gratis afhalen site. Zet deze spullen in een nieuw jasje en bespaar een boel geld!

Zo heb je langer plezier van je planten. In plaats van overal in je tuin potgrond te gebruiken kan je beter tuinaarde gebruiken. In de delen grond waar je wat wil planten kan je wel potgrond gebruiken.

Afgebroken takjes? Niet weggooien! Heb je afgebroken verse takjes van één van je planten, zet deze dan in een glas water en kijk of ze wortel schieten. Als ze dit doen kan je ze in een klein potje met aarde doen. Op deze manier krijg je een nieuwe plant zonder ervoor te betalen!