Tuintegels reinigen

Groene aanslag op tegels verwijderen: 5 methodes die wél werken

De lente staat voor de deur! Je bent klaar om het buitenseizoen te starten en te genieten van je eerste kopje koffie op het terras. Je klapt de tuindeuren open en… je ziet dat de algen en mos je tegels bedekken met een vieze laag groene aanslag. Eerst maar eens goed schrobben. Geen paniek, wij bieden eerste hulp bij groene aanslag. Deze tips helpen wél om je terras weer spik en span te maken.

Groene zeep

Hard tegen aanslag, zacht voor je planten. Dit is een van de milieuvriendelijkste oplossingen om de vieze groene aanslag van je tegels te verwijderen. Groene zeep is biologisch afbreekbaar en reinigt de tegels zonder de planten en bloemen in de thuis te beschadigen. Gooi een emmer warm water met wat groene zeep over de bestrating en schrob het terras schoon, laat het even intrekken en spoel het terras vervolgens schoon.

Hoge drukspuit

Een andere snelle en milieuvriendelijke manier om de groene aanslag van de tegels te verwijderen is m.b.v. een hogedrukspuit; Én het is ook nog een leuk om te doen. Zorg wel dat je de spuit enkel op de tegels zelf richt en niet op de voegen; ander spoel je al het zand weg tussen de kieren en vliegt het alle kanten op.

Groene aanslag op tuintegels

Baking Soda

Een milieuvriendelijk en zacht alternatief voor chemische middelen is baking soda. Strooi de baking soda over de vochtige tegels, schrob met een harde borstel, en laat het een paar uur intrekken. Spoel het daarna goed af met water.

Schoonmaakazijn

Schoonmaakazijn is een andere effectieve, natuurlijke optie voor het bestrijden van groene aanslag. Verdun de azijn met water in een verhouding van 1:1, breng het aan op de aangetaste tegels en laat het ongeveer 15 minuten intrekken. Schrob vervolgens de tegels schoon met een borstel en spoel ze af met water. Schoonmaakazijn kan ook onverdund gebruikt worden voor hardnekkige aanslag, maar wees voorzichtig met de omliggende beplanting, aangezien azijn schadelijk kan zijn voor planten.

Groene aan de grond

Groene aanslag voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen. Je kunt groene aanslag tegengaan door de tegels preventief schoon te vegen. Door de tegels ook in de winter en herfst vrij te houden van blad en mos hebben de algen weinig kans om op de tegels te nestelen.

Do’s:Don’ts:
Schrobben met groene zeepx Chemische middelen
Hogedrukspuitx Zout strooien
Baking Soda