Afvalcontainers gecamoufleerd

Afvalcontainers verbergen – De kliko uit het zicht

We kennen het allemaal… de lelijke kunststof afvalcontainers die het zich op je net afgewerkte tuin ontsieren. Wij bij de redactie van Nextwonen zijn hier haast allergisch voor. Gelukkig zijn er tal van manieren om het zicht op de afvalcontainers te verbergen. Wij geven je onze beste tips!

Container ombouw

De meest gebruikte manier om de containers te camoufleren is met een houten ombouw. Je kunt deze bij de bouwmarkt of bij verschillende tuincentra verkrijgen. Te duur? Mensen met 2 rechterhanden kunnen ook zelf aan de slag met hout om een mooie ombouw te realiseren.

Container camoufleren met planten

 Een andere charmante oplossing om de kliko uit zicht te krijgen is door het gebruik van planten. Plaats een planten rek naast de hoek waar de containers staan en laat de tijd zijn werk doen. Je zult wel even geduld moeten hebben voordat de planten de containers volledig uit het zicht halen.

Elke klimplant leent zich hier perfect voor:

  • Klimop
  • Passiebloem (mijn favoriet)
  • Klimhortensia
  • Kamperfolie
  • Druif
  • Jasmijn
Klimplant

Container Makeover

In plaats van de afvalcontainers te verbergen, waarom zou je ze niet transformeren in een kunstwerk? Met een container makeover geef je een persoonlijke en creatieve draai aan de afvalbak. Begin met het schoonmaken van de buitenkant van de container om een goede basis te creëren. Vervolgens kun je speciale verf voor kunststof gebruiken om je ontwerp aan te brengen. Of het nu gaat om een simpel kleurenschema dat past bij de stijl van je tuin of een gedetailleerd patroon dat iets vertelt over je persoonlijke interesses, de mogelijkheden zijn eindeloos. Voeg eventueel wat weerbestendige stickers of sjablonen toe voor extra flair.

Houten Schutting

Een houten schutting voor de afvalcontainers is een praktische oplossing die past in vrijwel elke tuin. Het biedt niet alleen de gewenste camouflage, maar draagt ook bij aan de algehele stijl van je tuin. Afhankelijk van je budget kun je kiezen voor een voorgefabriceerde schutting die makkelijk te installeren is, of voor een op maat gemaakte versie die perfect aansluit bij je specifieke wensen en de stijl van je tuin.