Fiets opbergen

Fietsen opbergen met weinig bergingsruimte

Fietsen; wij Nederlanders zijn er dol op. Het is een duurzame manier van transport en het is ook nog eens gezond. We gebruiken niet alleen massaal de stadsfiets, maar ook de wielrenfiets en mountainbike zijn bij ons volk populair. Maar waar stal je deze fietsen zonder half struikelend door de berging te moeten lopen? Wij geven je enkele handige tips.

Verticaal Fietsenrek

Weinig ruimte beschikbaar? Bevestig dan een fietsenrek aan de wand in plaats van op de grond. Zo kun je meerdere fietsen opbergen en bespaar je flink op de ruimte.

Ophangsysteem

Tegenwoordig vind je in verschillende fietsenwinkels en online genoeg handige ophangsystemen voor je fiets, waardoor je veel meer ruimte overhoudt in de schuur. In erg kleine ruimtes kan het nodig zijn extra creatief te zijn. Een innovatieve oplossing is het gebruik van een plafondlift. Met een plafondlift kun je je fiets aan het plafond hangen en deze naar beneden laten wanneer je hem nodig hebt.

Fietsen Buiten Stallen

Als het echt niet mogelijk is om alle fietsen binnen te stallen, kun je overwegen ze buiten te plaatsen. Zorg in dit geval voor goede beveiliging tegen diefstal, zoals stevige sloten. Daarnaast is het belangrijk om je fiets te beschermen tegen weersinvloeden. Gebruik hiervoor speciale fietshoezen die waterdicht en Uv-bestendig zijn. Zo blijven je fietsen droog en minder vatbaar voor roest en andere weerschade.

Fiets opbergen in huis

Fietsenopslag – berging in de voortuin

Een andere mogelijkheid is om je fietsen op te slaan in een fietsenberging voor in de voortuin. Online kun je deze boxen verkrijgen in allerlei uitvoeringen. Heb je zelf twee rechterhanden. Dan is dit een perfect project voor de zomer. Zo staat je fiets mooi beschut en neemt deze geen ruimte meer in beslag in de schuur.  

Het opbergen van fietsen in een kleine schuur of ruimte vereist wat planning en creativiteit, maar met de juiste oplossingen is het zeker mogelijk om een georganiseerde en toegankelijke opslagruimte te creëren. Met een beetje inspanning en investering kun je genieten van het gemak en de voordelen van het fietsen, zonder dat je schuur een chaos wordt.