Creëer meer rust in je huis aan de hand van deze tips

Creëer meer rust in je huis aan de hand van deze tips

Merk je dat je huis een beetje vol begint te staan? Of misschien zelfs rommelig wordt? Dan wordt het tijd om hier iets aan te doen. Deze handige tips helpen je om weer rust in je huis te creëren.

Ga terug naar de basics

Kijk naar de kleuren op de muren en de kleuren van de meubels. Passen deze kleuren wel bij elkaar? Zijn ze misschien te druk? Overweeg dan om de kleuren te veranderen. Dit brengt al veel meer rust in huis. Kijk bijvoorbeeld naar zandtinten, grijs, naar natuurlijke tinten.

Weg met die prullaria in huis

Het hebben van veel accessoires kan je interieur onrustig maken. Vooral wanneer deze accessoires niet bij het interieur passen. Dit krijg je bijvoorbeeld al snel van leuke vakantie souvenirs. Ze doen je misschien terug denken aan die vakantietijd maar passen ze echt bij je interieur? Wil je hier wel wat van houden? Maak dan een selectie die je in een kast zet. Zo staan ze niet direct in het zicht.

Souvenirs borden en kopjes

Tijd om op te ruimen!

Wat écht voor meer rust in huis zorgt is opruimen! Gooi alle overbodige dingen weg. Heb je iets langer dan een jaar niet gebruikt? Doe het dan weg! Grote kans dat je het toch niet gaat gebruiken. Ook dingen waarvan je denkt; misschien heb ik het ooit nog nodig. Zoals oude kabels, mobieltjes en cd’s. Blijf je hier aan vasthouden, dan wordt het uiteindelijk veel te druk in je huis. Hier wordt je weer onrustig van in je hoofd en dat willen we natuurlijk niet!

Breng rustgevende items in huis

Het opruimen van je huis betekent niet dat je helemaal geen accessoires mag hebben. Let er wel op dat je de juiste accessoires in huis brengt. Kies bijvoorbeeld lekkere geurkaarsen en sfeerverlichting die je huis warm aankleden. Heb je kinderen en wil je liever geen brandende kaarsen in huis? Kijk dan eens naar wierook. Zo zorg je ervoor dat je huis heerlijk ruikt. Prettige geuren in een leefruimte kunnen je ontspannen.

Geurkaarsen

Last but not least: Leuke tips!

Maak groepjes

Zet niet overal wat accessoires neer maar groepeer ze. Zo gaat de aandacht alleen naar die groepjes en krijgt je interieur meer overzicht.

Wees creatief met je boeken

Je kan niet alles uit huis doen wat andere kleuren heeft dan je interieur. Je boeken bijvoorbeeld bestaan uit veel verschillende kleuren. Zet deze op kleur, doe er een andere kaft omheen of zet ze in een dichte kast. Zo krijg je toch meer rust zonder dat je ze weg hoeft te doen.

Deze materialen geven rust

Naast dat er kleuren zijn die je interieur rustiger maken zijn er ook materialen die dit voor je doen. Kijk bijvoorbeeld naar natuurlijke materialen als rotan, linnen en hout.