Dit worden de nieuwe kleurtrends voor 2020

Dit worden de nieuwe kleurtrends

Het nieuwe jaar is nog niet begonnen of de nieuwe trendkleuren zijn al bekend. En dat is maar goed ook! Hier kan je niet vroeg genoeg mee zijn. Er zijn een boel prachtige trendkleuren voor aankomend jaar, maar er springt er één echt uit. Benieuwd naar welke kleur dat is? Lees dan vooral verder!

Kleurtrend 2020

Natuurlijke kleuren

Net als dit jaar blijft het aankomend jaar de trend om bewust te zijn van het milieu. Hierbij staat duurzaamheid bovenaan. Dit heeft gevolgen voor de trendkleuren van ons interieur. De kleuren die we veel zullen zien hebben alles te maken met de natuur. Deze natuurtinten zullen ons laten denken aan de natuur en tegelijkertijd meer rust brengen in huis. Daarnaast stralen deze kleuren ook een warmte uit wat het thuiskomen een stuk fijner maakt! Kijk maar naar de kleuren creamy mushroom, cider spice en light drizzle.

Kleur van het jaar

Elk jaar werken kleurspecialisten, designexperts en architecten samen om de trendkleuren te bepalen. Elk merk werkt aan een eigen ‘kleur van het jaar’. Hier komt ook een kleur van het jaar uit. Voor aankomend jaar zijn deze kleuren al bekend. Een van de trendkleuren van het jaar is Tranquil Dawn. Dit is een licht groen/grijze tint met een blauwe ondertoon. Deze kleur past zich aan aan de omgeving en is daarom erg goed te combineren met lichte, maar ook donkere en felle kleuren. Denk bijvoorbeeld aan zand-, felle, warme of zachte tinten.

Kleurtrend 2020

Combineer de kleuren

Het mooie aan de kleuren uit deze trend is dat ze allemaal met elkaar te combineren zijn. Daarnaast kan je alle lichten kleuren ook goed combineren met donkere of felle kleuren. Alles kan en alles mag! Zo breng je de look ook in balans en dat brengt weer meer rust in huis. Je kan zelfs de oude trendkleuren van 2019 combineren met nieuwe trendkleuren. Kijk bijvoorbeeld naar de afbeelding hieronder. Daar worden de kleuren Spiced Honey en Tranquil Dawn op speelse wijze met elkaar gecombineerd op de muur. Hoe leuk!

Niet twijfelen maar doen!

Wil je wat meer spelen met de kleuren in je interieur? Verf dan bijvoorbeeld de bovenste helft van je muur in een andere kleur dan de onderste helft zoals in de afbeeldingen hierboven en hieronder. Dit staat super leuk en geeft een heel ander effect aan je interieur zonder dat je hier te veel moeite voor hoeft te doen. Twijfel je over welke kleuren je bij elkaar kan gebruiken? Geen zorgen! Je kan tegenwoordig met heel veel wegkomen in je interieur. Wil je toch liever wat meer hulp, dan zou je iemand kunnen inhuren voor advies.