Wonen in enschede

Regionale Woon- & Nieuwbouwprojecten in Enschede

Helaas merken we niet alleen in het westen veel van de schaarse woningmarkt. Ook in de Twentse steden is het in deze tijd lastig om een koop- of huurwoning te bemachtigen. Gelukkig is de gemeente Enschede volop in beweging mom meer huisvesting te realiseren in Enschede. Deze projecten bieden extra woonmogelijkheden, van betaalbare huurwoningen tot luxe villa’s. Hieronder geven we een voorproefje van enkele projecten:

Eschmarkerveld

Eschmarkerveld is een nieuwe woonwijk tussen Enschede en Glanerbrug. De woningen liggen geheel in het groen. De wijk zal bestaan uit drie woonbuurten, elk met een eigen sfeer en karakter. Er zal een variëteit aan woningen geplaatst worden waaronder 2-onder-1-kap en rijtjeswoningen. Daarnaast wordt er bij de bouw van de woningen veel rekening gehouden met duurzaamheid.

Newtonpark

Newtonpark is een modern nieuwbouwproject in Enschede, met woningen die variëren van € 395.000 tot € 439.000. De woningen zijn gelegen tussen het centrum en het snel groeiende kennispark (dicht bij de Universiteit). Dit project biedt een mix van eengezinswoningen en appartementen, ideaal voor gezinnen en ambitieuze starters.

Het Lagerhuis

Het Lagerhuis is een ander opvallend project in Enschede, met woningen die variëren van € 406.000 tot € 744.000. De appartementen zijn gelegen in de culturele woonwijk Roombeek (3 km van het centrum). De woningen zijn ruim en licht, met veel aandacht voor detail.

Roombeek enschede wonen

Villapark de Bolhaar

Villapark de Bolhaar is een exclusief nieuwbouwproject met luxe villa’s in het hoge segment. Deze wijk ligt op een unieke locatie in Enschede en biedt moderne, duurzame villa’s. De woningen liggen in een groene buurt met veel privacy. De villa’s zijn ruim en bieden veel privacy, ideaal voor gezinnen die op zoek zijn naar een luxe woonomgeving.

Performance Factory

De Performance Factory is een grootschalig project waarbij veel appartementen worden gerealiseerd; zeer dicht in de buurt van het centrum van Enschede. Bij de bouw is er veel aandacht gegaan naar de wensen van de jonge doelgroep. De architectuur is modern en industrieel, passend bij de historische fabriekssite waarop het project wordt gebouwd. De appartementen zijn ontworpen met het oog op comfort en functionaliteit, en bieden een ideale woonoplossing voor starters.

Wonen in Enschede nieuwbouwprojecten

Centrumkwadraat

Centrumkwadraat is een ambitieus project dat plaatsvindt aan de Deurningerstraat (loopafstand van het centrum). De doelgroep omvat veel segmenten waaronder studenten, starters, gezinnen, eenpersoonshuishoudens en ouderen; voor iedereen is hier een plek te vinden.