Zo kies je de aannemer die bij jou past

Een verbouwing beginnen doe je niet overhaast. Je hebt het meeste uitgedacht en het budget is rond. Nu kan je ervoor kiezen om alles zelf te doen, maar het is veel makkelijker om een aannemer in te huren. Alleen, hoe weet je welke aannemer bij jou past en wie je kan vertrouwen? Dat heb ik even voor je uitgezocht!

Weet wat je wil

Denk van tevoren goed na over wat je precies wil. Dat maakt het niet alleen voor jou makkelijker maar ook voor de aannemer. Hoe preciezer jij bent, hoe beter de aannemer weet wat jij wil. Zo kan er een duidelijk kostenplaatje gemaakt worden. Ook is het goed om na te denken over wat eerst moet gebeuren en de dingen die later gedaan kunnen worden.

Proces vraag tot idee

Zo kies je een aannemer!

Wanneer je hebt uitgedacht wat je wil en het tijd is om een aannemer te gaan zoeken, kan deze stap lastig zijn. De meeste mensen houden rekening met de volgende punten:

  • De hoogte van de offerte (prijs)
  • Kwaliteit van het werk en referenties van de aannemer
  • Tijdstip van levering
  • Persoonlijke klik met de aannemer
  • Verzekeringen en garanties van de aannemer

Nu je weet waar je op moet letten, kan je een lijst maken met aannemers die je aanstaan. Vervolgens maak je een top 3. Van deze 3 aannemers vraag je een offerte aan. Dan kan je kijken naar de volgende punten:

  • Is de offerte duidelijk voor mij?
  • Offreren de aannemers dezelfde werkzaamheden?
  • Hoe gaan ze om met meer of minder werk?
  • Wat en hoe hoog zijn de stelposten?
  • Wanneer moet er worden  betaald?

Wanneer je dit weet kan je een beslissing maken tussen je top 3. Nu je een aannemer hebt, kan de pret beginnen!

Zet alles zwart op wit

Heb je een aannemer gekozen? Top! Let er verder wel op dat je alles laat beschrijven. Alle kosten en afspraken die gemaakt worden. Zo is er geen sprake van een misverstand en verloopt het hele proces een stuk soepeler.

Handige tips!

Werk samen met het team van de aannemer. Aannemers hebben een groot netwerk van vaklui die jou kunnen helpen bij de verbouwing. Doordat zij een goede band hebben weten ze precies wat ze van elkaar kunnen verwachten en hoe ze hier op kunnen inspelen.

Wees betrokken. Een hele belangrijke tip! Zorg ervoor dat tijdens het hele project de communicatie met je aannemer goed verloopt. Dit kan op vele manieren, zoals in het echt of via de telefoon. Als je aannemer maar op de hoogte is van de voortgang en de eventuele problemen.

Neem contact op met een vorige klant. Wanneer je zoekt naar een aannemer, vergeet dan geen navraag te doen bij referenties. Een eerdere klant kan je alles vertellen over de aannemer. Zo weet je zeker dat je goed zit!

Last but not least: Neem de tijd! Maak vooral geen overhaaste beslissingen. Een verbouwing is een hele investering. Denk goed na over wat je wil zodat je later geen spijt krijgt over beslissingen.