Je eigen huis verbouwen

Je eigen huis verbouwen, zo doe je dat!

Een verbouwing is niet niks. Er komen een boel kosten bij kijken en je weet van tevoren al dat er veel tijd in gaat zitten. Waarom zou je het dan niet gewoon zelf doen?  Met deze tips bespaar je een boel geld en zorg je ervoor dat de verbouwing goed verloopt!

Begin met een wensenlijst

Voordat je begint met het verbouwen van je huis is het verstandig om een wensenlijst te maken. Bedenk wat je wel en wat je niet wil hebben eb beschrijf dit tot in detail. Zo gaat het proces sneller en ga je uiteindelijk niet te veel geld uitgeven (zolang je je aan je wensenlijst houd natuurlijk). Ook is dit een goede manier om de kosten te berekenen. Beschrijf hier ook in wat je wil bereiken met de verbouwing. Bijvoorbeeld meer comfort in je badkamer of meer licht in de slaapkamer door middel van een dakkapel. Zo weet je waar je naar moet kijken.

Wishlist

Maak een planning

Tijdens een verbouwing gaat het normale leven ook door. Je hebt je werk, het huishouden en misschien kinderen die aandacht nodig hebben. Zorg er daarom voor dat je van tevoren een planning maakt. Kies een tijdstip waarop je je volledig kan focussen op de verbouwing en geen andere afleidingen hebt. Neem voordat je begint even de tijd om te bedenken wat je precies wil gaan doen en zorg ervoor dat je alles weer netjes opruimt. Zo ontstaan er geen irritaties over dingen die in de weg liggen.

Planning

Hiermee maak je het jezelf nóg makkelijker!

Maak een kostenplaatje

Bereken van tevoren welke kosten je gaat maken en houd dit bij. Zorg er ook voor dat je een potje met wat geld achter hebt liggen, mocht er iets verkeerd gaan. Zo heb je altijd iets achter de hand!

Koop het materiaal ruim in

Wanneer je materialen haalt, koop deze dan ruim in bij de bouwmarkt. Zo hoef je tijdens het werk niet heen en weer te rijden wanneer je materialen op zijn. Daarnaast is het handig om extra materialen te hebben, mocht er iets verkeerd gaan. Spreek wel met de bouwmarkt af of je de overgebleven materialen weer terug kan brengen.

Motivatie, dat krijg je zo!

Merk je dat je vast begint te lopen, pak dan eerst een kleine taak aan die wel lukt. Deze succeservaring geeft je weer de motivatie om iets anders aan te pakken. Ook mag je best eens een avondje voor jezelf inplannen. Door iets te doen waar je blij van wordt is de kans veel groter dat het af komt. Na al dat harde werk heb je dat ook wel verdient!