Zit- sta- bureau

Voordelen en nadelen van een zit- stabureau

Samenvatting

Voordelen

  • Verminderd lichamelijke klachten
  • Verbeterd de productiviteit
  • Hogere verbranding
  • Verbeterde houding

Nadelen

  • Kosten van een zit-stabureau zijn hoog
  • Verkeerde ingestelde hoogte leidt tot lichamelijke klachten

Veel mensen brengen het langste gedeelte van de dag zittend door. Dit leidt tot verschillende klachten waaronder RSI, rugklachten, verminderde concentratie en andere mentale en lichamelijke klachten. De oplossing; Een zit- stabureau. Hier bij de redactie van Nextwonen kunnen we niet meer zonder. Het doorbreekt het zit patroon en maakt bewegen makkelijker. Denk jij eraan om een zit- stabureau aan te schaffen? Wij zetten de voor- en nadelen voor je op een rij!

Voordelen Zit-stabureau

Een verstelbaar bureau heeft velen voordelen namelijk:

✅ Verminderd lichamelijke klachten

Je gezondheid profiteert enorm van het gebruik van een zit- stabureau. Regelmatig staan zorgt voor:

  • Een verminderde kans op ziekten als obesitas, diabetes en hart- en vaatziekten
  • Een verbeterde doorbloeding
  • Minder rug-, nek- en schouderklachten

Hierdoor zul je aan het eind van de dag minder klachten ervaren en heb je meer energie om activiteiten te ondernemen.

✅ Verbeterde productiviteit

Een staande werkhouding heeft niet alleen fysieke voordelen. Ook kan een staande houding de productiviteit verhogen op de werkplek. Verschillende studies hebben uitgewezen dat werknemers zich productiever en energieker voelde bij een installatie van een zit- stabureau.

✅ Hogere verbranding

Staand verbrand je veel meer calorieën dan zitten. Hier kan wel tot 30% verschil in zitten. Daarnaast stimuleert een staande houding om meer te bewegen waardoor je ook weer meer verbrand. Wil je graag een paar kilo kwijt? Dan zal een zit sta bureau je een eindje op wel helpen!

✅ Verbeterde houding

Veel mensen zitten onderuitgezakt op de bureaustoel. Dit zorgt voor meer nek en rugklachten. Bij een staande houding is je lichaam beter uitgelijnd en voorkom je extra spanning en belasting van de spieren.

Nadelen zit- stabureau

Daarnaast zijn er ook nadelen verbonden aan het gebruik van een zit- stabureau

❌ Kosten

Helaas hangen er ook nadelen aan een zit- stabureau. De goedkoopste variant kost al gauw 100 tot 150 euro duurder dan de standaard variant. Gelukkig vind je op Marktplaats, in kantoor outlets en in winkels die partijen uit faillissementen opkopen genoeg exemplaren voor een zacht prijsje.

❌ Verkeerde ingestelde hoogte leidt tot lichamelijke klachten

Een verstelbaar bureau kun je gemakkelijk verstellen naar verschillende hoogte. Helaas kan een verkeerde hoogte alsnog leiden tot klachten aan de spieren en gewrichten. Zorg daarom dat je telkens de goede hoogte aanhoudt; Zowel bij het staan als bij het zitten aan het bureau.

Onze eerlijke mening

We gaan niet liegen… wij zijn groot fan van de zit- stabureau. Het is even een investering, maar deze is het zeker waard! Je lichaam en geest zullen je dankbaar zijn!