Keukenkast inrichten

Organiseer je Keukenkast als een Pro: Handige Tips en tricks om je keukenkast in te richten

Is jouw keuken ook vaak een zooitje. Wij weten er alles van… Toch hoeft het niet zo te zijn. Met een paar handige tips kun je de keuken makkelijk structureren en kun je makkelijk al het keukengerei terugvinden.

Keukenkast inrichten: Wat heb je nodig?

Voordat we beginnen met de tips, is het handig om de volgende objecten bij de hand te hebben:

  • Opbergbakken/manden: Deze zijn essentieel voor het ordenen van kleinere items zoals kruiden, pakjes, en snacks. Kies voor manden of bakken van verschillende maten voor een flexibele indeling. Budget opbergmanden kun je verkrijgen bij Action of Jisk.
  • Labels: labels maken dat je objecten makkelijker terug kan vinden. Plakkers of een labelmaker kunnen meer structuur aan brengen in de keuken.
  • Opbergpotten: Ideaal voor het opbergen van droge voedingsmiddelen zoals pasta, rijst en meel. Kies voor luchtdichte potten om versheid te behouden. Verkrijgbaar bij Action, Blokker of de Xenos.
  • EXTRA: Uitschuifbare lades/planken: Wil je het in een keer goed aanpakken? Uitschuiflades maken het makkelijker om de ruimte in je keukenkast optimaal te benutten en geven je een beter overzicht. Deze items kun je aanschaffen bij IKEA, Gamma of Karwei.

*Geen zin om veel geld uit te geven aan items? Kijk ook eens bij de kringloopwinkel naar items voor de keukenkast.

Tips voor het organiseren en inrichten van de Keukenkast

  • Maak groepen: Plaats alle kruiden, blikken, pakjes en andere items bij elkaar voor een overzichtelijke indeling.
  • Gebruik de ruimte efficiënt: Plaats grotere items onderin en kleinere items bovenin voor een logische plaatsing.
  • Label alles: Gebruik je labelmaker om bakken, manden en potten te labelen zodat jij of een gezinslid alles makkelijk terug kan vinden.
  • First in First Out: Plaats nieuwe items achteraan en gebruik de oudere items eerst om verspilling tegen te gaan.
  • Houd het overzichtelijk: Wees kritisch welke items je terugzet in de kast en welke je weg wil doen.
Opgeruimde Keukenkast

Extra Musthaves voor het organiseren van de Keuken

Hier lichten we enkele items uit die onmisbaar zijn bij het inrichten van de keuken:

wijnrek

Wijnrek

Een mooie aanvulling voor de echte wijnliefhebbers. Niet alleen heb je een mooie plek om je wijn op te bergen, ook is het een stylishe toevoeging aan de keuken.

Lade organizer

Lade organizer

Een onmisbaar item. Een lade organizer heb je niet alleen om je bestek te organiseren, maar ook voor je borden, bakjes, deksels en kruiden.

labelmaker

Labelmaker

Met een labelmaker kun je gemakkelijk al je keukengerei, organizers en manden labelen zodat je het makkelijk weer terug kan vinden.

afsluitbare potten in keuken kast

Afsluitbare potten

De ideale manier om kruiden, pasta, rijst en ontbijtgranen in op te bergen. En het staat een stuk opgeruimder dan al die half open verpakkingen!

Door deze tips en producten toe te passen, zal je keukenkast er niet alleen strakker uitzien, maar ook functioneler zijn. Een goed georganiseerde keukenkast bespaart je tijd en moeite bij het koken en opruimen. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en geniet van een opgeruimde en efficiënte keukenomgeving!