Mancave inrichten

Het inrichten van je mancave doe je zo!

Mannen opgelet! Droom jij ook van je eigen mancave? Eindelijk een plek waar je tot rust kan komen, met of zonder vrienden en je een lekker biertje drinkt of spelletje doet. Wie wil dat nou niet? Maar hoe richt je je mancave in? Zo doe je dat!

Kies de perfecte plek

Als eerst is het handig om te beslissen welke kamer je gebruikt voor je mancave. De meesten kiezen voor hun zolder of garage. Zijn je kinderen het huis uit? Dan heb je genoeg keus! Kijk vooral naar een kamer die verwarming, elektriciteit, een televisieaansluiting en internet heeft. Is dit niet het geval maar heb je wel een groot budget? Zorg er dan voor dat deze basisbehoeften in jouw uitgekozen kamer komen. Op deze manier kan je zelf beslissen waar je televisieaansluitpunt komt. Ook kan je kijken om de kamer geluiddicht te maken. Zo kan je optimaal genieten van je mancave zonder dat de rest van het huis er last van heeft!

Televisie met speakers

Kijk naar de stijl die bij jou past

Beslis van tevoren welke stijl en kleuren je in je mancave wil hebben. Mannen voelen zich over het algemeen meer op hun gemak bij donkere kleuren. Pas wel op dat je niet te veel donkere kleuren kiest. Dan lijkt de ruimte veel kleiner dan hij eigenlijk is. Combineer de donkere kleuren bijvoorbeeld met wit of een lichtere variant van de donkere kleuren. Ook is het belangrijk je passie terug te laten komen in je mancave. Ben je bijvoorbeeld gek op voetbal, motoren of vissen? Hang dan opgeknapte motorspullen op of zet hengels neer. Zo maak je de ruimte echt eigen!

Deze meubels moet je hebben

Wat niet mag ontbreken aan je mancave is een heerlijk zittende bank en stoelen. Daarnaast is een bar een erg leuke toevoeging. Geef je vrienden een biertje terwijl ze bij je aan de bar zitten, super leuk! Vergeet vooral de koelkast niet, zodat het bier goed koud staat. Ook een salontafel is erg handig. Zet deze bij je bank en stoelen zodat je hier wat drinken en snacks op kan zetten. Wat ook erg leuk is om te hebben: een pooltafel. Hét item voor elke mancave. Heb je een laag budget? Kijk dan of je tweedehands spullen kan vinden of ga zelf aan de slag. Een bar kan je makkelijk zelf maken en het is nog leuk ook!

mancave met pooltafel

De leukste gadgets

Het verschil tussen mannen en jongens is de prijs van hun speelgoed. En een mancave is natuurlijk niets zonder de leukste gadgets! Een grote televisie, goede speakers en een voetbaltafel spreken natuurlijk voor zich. Maar je kan veel meer leuke items toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan een arcadekast, virtual-reality headset of een PlayStation met tig spellen. Zo is er altijd wat te doen en zullen je vrienden constant voor de deur staan!